Parodontologija

Parodontitis je bolest koja je ujedno i najčešći uzrok gubitka zuba u odrasloj dobi. Čak do 40% odraslih osoba suočava se s ovim izazovom, no rješenje je blizu.

Naš tim stručnjaka nudi inicijalnu i potpornu parodontološku terapiju kako bismo očuvali zdravlje vaših desni i zuba. Bez obzira na fazu bolesti, naša terapija usmjerena je na zaustavljanje napredovanja parodontitisa i vraćanje zdravlja parodonta.

Inicijalna terapija uključuje temeljito čišćenje korijenja zuba, uklanjanje plaka i kamenca te glađenje površine korijena. Potporna terapija održava postignute rezultate, pružajući vam zdraviji i čvršći potporni aparat zuba.

Nemojte čekati da se simptomi pojave – parodontitis može biti bezbolan u početnoj fazi. Redovitim posjetima na svakih 6 mjeseci, pružamo vam najbolju preventivu i skrb za Vaše desni i zube.

Osnažite svoj osmijeh iznutra prema van. Posjetite nas i saznajte više o parodontologiji i kako možemo zajedno očuvati zdravlje vaših desni i osigurati čvrst i blistav osmijeh.

Hitne intervencije 00-24

Na raspolaganju smo za sve hitne situacije svim našim pacijentima, kao i onima koji će to tek postati.
+385 47 615 665

Zakažite svoj termin danas

I osmijehnite nam se s povjerenjem!
Sined Anibaf

Sined Anibaf

Moderna Ordinacija nove Generacije
Jako moderna Ordinacija nove Generacije, sa dobrom muzikom po mojem ukusu. Brza i dobra medicinska usluga na visokom rangu👍
Google recenzija - Kristina Subić

Kristina Subić

Automatska dijagnoza i cijeli pregled slučaja zbog RTG-a koji bude gotov za par minuta. Oprema vrhunska.
Odlična usluga! Nakon teške upale i nezamislivih bolova koju sam imala zbog prethodnog iskustva u drugoj ordinaciji, u ordinaciji Dentim su me odmah primili i to vikendom. Automatska dijagnoza i cijeli pregled slučaja zbog RTG-a koji bude gotov za par minuta. Oprema vrhunska. U skladu s tim, naravno da sam odmah odlučila postati stalni pacijent :D

Česta pitanja